Spaanse Zon
Moraira informatie
Moraira reisinformatie
Moraira CostaBlanca

Over Moraira


Moraira is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca en ligt tussen de populaire plaatsen Javea en Calpe in. Moraira heeft duidelijk haar eigen karakter weten te behouden en vormt samen met het land inwaarts gelegen Teulada één gemeente. Hoge hotels of andere gebouwen zult u hier niet vinden.

Moraira heeft gemiddeld 320 zonnige dagen per jaar waardoor het een bestemming is voor het gehele jaar, met de prachtige jachthaven, vele winkels en restaurants.
In de winter is het vrij rustig in Moraira en zomers heerst er een gezellige drukte zonder dat het te massaal wordt. De sfeervolle terrasjes zijn altijd goed bezet en ook de winkeltjes en de wekelijkse markt op vrijdagochtend worden goed bezocht.

Moraira is super schoon, heeft een mooie boulevard en 2 prachtige kleine zand strandjes, één naast het centrum, en een tweede langs de kustweg naar El Portet welke ideaal is voor zwemmen en watersporten. Beiden hebben de begeerde blauwe vlag. Dit alles samen met een gezellige relaxte sfeer maakt Moraira geliefd onder steeds meer Nederlanders, Belgen en Duitsers die hier dan ook hun droomhuis hebben weten te vinden.

De haven van Moraira, die op weg naar El Portet mooi te zien is, herbergt naast nog enkele vissersschepen vooral plezierjachten en andere recreatieboten. Wel bevindt zich In de haven nog de traditionele visafslag “Lonja” die druk bezocht wordt door visinkopers en toeristen uit de hele omgeving.

Moraira ligt ongeveer in het midden tussen Alicante en Valencia, waardoor u op beide plaatsen kunt aanvliegen. Op beide vliegvelden kunt u voordelig een auto huren en in een klein uurtje rijden bent u op plaats van bestemming.

Moraira is voor levensgenieters die op zoek zijn naar een prettig verblijf met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Wie naar Moraira komt zal zich vooral zelf moeten vermaken. Hier vindt u geen pretparken, minigolf, shows, waterparken of toeristische treintjes. Het publieke vertier bestaat hier uit het bezoeken van het strand, terrasjes en restaurants, een beetje vissen, duiken, tennissen, paardrijden of golfen op één van de vele golfbanen in de omgeving. Binnen een half uur rijden bent u in het binnenland dat nog zo veel te bieden heeft dat u zich daar nog jaren tegoed aan kunt doen.